Marie beseft dat het leven erg overweldigend kan zijn. Veel Vlamingen hebben het moeilijk om de weg te vinden tussen alle  papierwerk, apps en QR-codes, waarmee ze dagelijks om de oren geslagen worden. Onze maatschappij is snel en vluchtig en verwacht te vaak dat iedereen zomaar mee kan. Voor dit complexe probleem bestaat geen eenvoudige oplossing, maar Marie verbindt er twee duidelijke conclusies aan. 

Ten eerste is het voor Marie cruciaal om toereikende en toegankelijke ondersteuning te voorzien voor wie uit de boot dreigt te vallen, op welke manier dan ook. Wie hulp durft te vragen, moet die snel en gemakkelijk kunnen krijgen. Wie dat niet durft, wil Marie zelfs voor die stap al een duwtje in de rug geven.

Ten tweede is het streefdoel van Marie om álle kinderen en jongeren te emanciperen. Ambitieus onderwijsbeleid kan de volwassenen van morgen helpen om minder overweldigd te zijn en sneller hun weg te vinden in deze snel veranderende wereld. Waar je geboren wordt, mag niet bepalend zijn voor je slaagkansen in het leven. 

Kies samen met Marie voor eerlijke kansen voor iedereen, kies voor Groen.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?