Pieterjan begon zijn professionele carrière in Brussel als Bio-Ingenieur aan de VUB. Omdat hij wilde bijdragen aan de positieve verandering in de stad, stapte hij in de lokale politiek. En met succes. Als schepen bouwt hij voor Etterbeek aan eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt. Die ambitie wil Pieterjan nu meenemen naar het parlement.

Hij wil dat iedereen, jong en oud, zich veilig kan verplaatsen. Zonder obstakels of stress. Daarom zorgt hij mee voor een evenwichtigere verdeling van de publieke ruimte. Dat wil ook zeggen: meer ruimte voor voetgangers en fietsers én beter, goedkoper openbaar vervoer.

"De beste keuze voor het klimaat, moet de eenvoudigste en goedkoopste keuze worden."

Want wie neemt bus of tram als die altijd te laat komen of als je uren onderweg bent? Wie neemt de trein als vliegen tien keer goedkoper is? Pieterjan wil ervoor zorgen dat de beste keuze voor het klimaat ook de eenvoudigste en goedkoopste keuze wordt.

Ook als het om energie gaat. Niet iedereen kan zomaar een warmtepomp betalen. Niet iedereen kan zomaar geld neertellen voor zonnepanelen. De omslag naar groene, betaalbare energie is ingezet. Pieterjan wil die energieswitch versnellen en zorgen dat iedereen daarin meekan.

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?