Toen Tinne op 1 oktober 2020 de eed aflegde als Minister van Energie had ze een duidelijk doel voor ogen: bijdragen aan een groene, gezonde planeet. Als Brusselse mama gaat het over de toekomst van haar twee dochters en hun generatie. Die staat op het spel.

Meteen plantte Tinne de vlag om België op termijn te laten draaien op wind en zon. Met drie keer meer windenergie op zee zal onze Noordzee één grote, duurzame elektriciteitscentrale worden. Groene, betaalbare energie van bij ons, voor elk Belgisch gezin. Want meer hernieuwbare energie is hét antwoord op de klimaatcrisis.

"Onze Noordzee zal één grote, duurzame elektriciteitscentrale worden. Met groene, betaalbare energie voor iedereen."

Door haar eerdere ervaring bij Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW), Wijkgezondheidscentrum De Brug en Vrije Universiteit Brussel begrijpt Tinne als geen ander dat beleid enkel werkt als je niemand achterlaat. De mensen die het moeilijkste rondkomen, voelen de klimaatcrisis het hardst. Daarom deed ze wat nodig was om tijdens de energiecrisis alle Belgen van betaalbare energie te voorzien, met een uitbreiding van het sociaal tarief voor de meest kwetsbare gezinnen.

En dit was nog maar het begin. Tinne is vastbesloten om na 2024 de positieve impact van haar beleid voort te zetten, want het werk is niet af.

Tinne is een vat vol energie. Ze is vastberaden om elke uitdaging aan te gaan. Help jij mee haar werk verder te zetten?

Waar kan je me ontmoeten?

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?