Als vormingsverantwoordelijke van sociaal werkers in de thuis- en daklozenzorg, ziet, hoort en leert Sonia dagelijks dat iedereen alles op één dag kan verliezen en op straat belanden. Gelukkig zijn er veldwerkers en andere actoren in de sector die zich elke dag inzetten om personen in deze precaire situatie op te vangen en mee naar een duurzame woonoplossing zoeken.  

De hogere prijzen op de huur- en woonmarkt, de hogere energiefacturen en  de duurdere winkelkar : dit zijn maar enkele redenen waarom iedereen vandaag in ons land dakloos, thuisloos en dus extreem arm, dreigt te worden.  Ook wie werkt, loopt het risico op armoede.  Een vaste baan alleen, is niet meer voldoende om een eigen stek te bekomen en aan de basisbehoeften te voorzien.

Deze politicologe heeft werkervaring in het onderwijs en expertise in de arbeids- en woonmarkt. Bovendien heeft Sonia levenservaring in Maasmechelen, Hasselt en in Brussel. Met deze bagage, wilt ze mee de strijd voeren tegen toenemende armoede.  Sonia wilt strijden in de Kamer voor eerlijke kansen voor iedereen. 

Want armoede, bestrijd je door iedereen kansrijk te maken.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?