💚 Amaana's passie voor politiek komt in eerste instantie voort uit een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Daarom profileert ze zich op domeinen als justitie, gelijkheid en diversiteit, maar ook economie en werk.Ze gelooft dat groene verandering enkel met een sociale verandering kan komen. Aangezien de groene ideologie alle beleidsdomeinen treft, zal die shift er pas komen als we ook op alle thema’s inzetten.

💼 Sinds haar 19 jaar woont Amaana alleen, in het prachtige Gent. Ze werkte er even in de bankensector, deed verscheidene studentenjobs, maar houdt het meest van haar vaste zomerjob als coördinator van de OKAN-school in Sint-Niklaas.

🎓Als een van de 'jonkies' heeft Amaana toch al wat politieke loopbaan achter de rug. Ze werd geprikkeld door het Model European Parliament en kwam in het bestuur van Jong Groen Gent terecht, waarna ze zich mocht inzetten bij het partijbestuur van Groen Gent. Ze heeft ook een achtergrond als Politieke Wetenschapper aan de Universiteit Gent.

👩‍❤️‍👩 Tot slot maakt ze zich enorme zorgen over de toenemende verrechtsing. Amaana wil dat iedereen zorgeloos zichzelf kan blijven zijn in ons landje. Ze kiest voor Groen, de enige niet-populistische, progressieve optie.

Het is echt zo: in tijden van toenemende verrechtsing, blijft Groen complexloos links.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?