Als kandidaat met een passie voor stedenbouw, een achtergrond als ingenieur-architect en ervaring als omgevingsambtenaar, wilt Annelies zich inzetten voor een Vlaanderen dat de uitdagingen van vandaag aangaat. De wooncrisis, het klimaatvraagstuk en de ruimtelijke wanorde vragen dan ook een grondige hertekening van ons beleid. Ruimte is namelijk een kostbaar goed. In een tijd waarin we moeten vertrouwen op burgerbewegingen en buurtcomités om onze strijd te leveren tegen megalomane projecten en op te komen voor het algemeen belang, is het hoog tijd dat de overheid en de politiek de regie terug opnemen.

Annelies zet zich in voor het uitwerken van een duurzame visie voor een nieuw beleid dat zich richt op het herstellen van de balans. "Ruimtelijk beleid is namelijk niet voor niets de sleutel voor de nodige klimaattransitie." Die verandering bereiken we enkel met de samenwerking, daadkracht en politieke moed. En daarom doet ze aan politiek.

Enkel met Groen maken we de broodnodige ruimtelijke herzieningen en een duurzame toekomst mogelijk. Laten we samen bouwen aan een Vlaanderen dat zijn ruimte efficiënt en rechtvaardig benut, voor nu en voor de generaties die volgen. Haar vraag aan jou is: waar kies jij straks voor?

"Ruimtelijk beleid is namelijk niet voor niets de sleutel voor de nodige klimaattransitie."

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?