Bert Misplon is geboren onder de kerstboom te Gent op 21 december 1988. Na hem kwamen nog 3 broers en 3 zussen. Op jonge leeftijd had hij al veel teveel energie. Hij begon met voetballen bij KAA Gent als duiveltje maar schakelde 2 jaar later al over naar atletiekclub KRC Gent omdat hij zo mee kon gaan lopen met zijn papa. Hij was gepassioneerd door sport en volgde alle sporten op de voet.

Bert studeerde wetenschappen-Wiskunde aan het KA Gentbrugge en volgde nadien de opleiding leerkracht lager onderwijs aan Arteveldehogeschool. In 2012 begon hij als leerkracht lichamelijke opvoeding in lagere school Sint-Lieven Kolegem te Mariakerke. In 2018 werd hij verkozen als gemeenteraadslid voor de stad Gent. Daar zet hij zich in voor een goed sport en jeugdbeleid.

Samen met Bashir Abdi richtte hij vzw Sportaround, een organisatie die alle kinderen en jongeren kansen wil geven door middel van sport. Van deze organisatie is Bert nu de coördinator, samen met een fantastisch team coördinatoren (7 professionals) en vrijwilligers organiseren ze op ongeveer 40 scholen naschoolse sport, wekelijkse activiteiten in wijken en evenementen op mensen aan het bewegen te zetten en middelen in te zamelen.

De visie is om mensen samen te brengen en ontwikkelkansen te creëren. Deze sociale insteek draagt Bert overal mee en dus ook in de politiek.

Wil je ook meer sportiviteit en fairplay in de politiek? Stem dan zeker op Bert!

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?