Davy Buntinx

Lid nationaal partijbestuur

Davy wil met Groen een breder doelpubliek bereiken zonder ons DNA te verloochenen, door een begrijpelijke taal te hanteren en laagdrempelige momenten te organiseren. Hij wil de manier waarop we werken met lokale groepen en leden moderniseren, door meer in te zetten op grassroots campagnes, door initiatieven meer van onderuit te laten komen en door een stem te geven aan wie het nodig heeft. Hij wil zich inzetten om Groen een moderne, goede werkplek te laten zijn voor zowel vrijwilligers als wie in dienst is.

Davy werd in 2011 actief bij onze partij omdat hij de wereld beter wil achter laten dan hij ze gevonden heeft. Hij wil deze centrale rol terugbrengen in de politiek. Daarnaast wil hij mensen warm maken voor een politiek engagement, omdat we enkel op die manier de anti-politiek kunnen omdraaien. Thema's die hem mateloos interesseren zijn onderwijs, digitalisering en inspraak.

Davy is leerkracht wiskunde-wetenschappen van opleiding en werkte in scholen, in een hogeschool en bij Groen. Vandaag is hij aan de slag bij de Vlaamse Scholierenkoepel en Brouwerij Het Anker. In zijn vrije tijd is hij vooral vader van een dochter, leest hij graag boeken, zit hij al eens op een fiets en is hij panellid van de langstlopende techpodcast Tech45.eu.