Petra Vreys

Lid nationaal partijbestuur

Petra wil in het partijbestuur inzetten op de professionele werking van de partij: het doorgeven van correcte informatie via heldere communicatie zodat onze vele vrijwilligers, mandatarissen en schepenen een goede ondersteuning kunnen krijgen. Een goede wisselwerking is nodig zodanig dat de partij kan uitgroeien. Daarnaast wil ze een luisterend oor zijn voor onze parlementsleden en hen vanuit de buik vertellen wat er leeft bij de gewone burger in eigen stad of gemeente.

Klimaat, afvalbeleid en (gezondheids)zorg zijn de thema’s waar Petra wil op werken. Als verpleegkundige en de expertise in de gezondheidszorg kan zij vanuit het werkveld de noden en behoeften vertalen vanuit de woonzorgcentra of ziekenhuizen. Vanuit een opbouwende en kritische blik hoopt zij zo een meerwaarde te zijn in het PB.

Petra is sinds 2010 actief lid bij Groen. In 2012 was ze de eerste Groene in de gemeenteraad van Tremelo in de oppositie, met het toenmalige SP.A. De laatste drie jaar was ze schepen in de huidige meerderheid. Het schepenambt werd gesplitst en momenteel zetelt zij als raadslid in de gemeenteraad. Sinds januari 2022 is zij voorzitter van de lokale afdeling. Momenteel zetelt Petra ook in de RVB van RLNH en afvalintercommunale ECOWERF.

Petra is partner van Maarten en moeder van drie prachtige kinderen (Daan, Freya en Finn). In haar vrije tijd houdt ze onder andere van wandelen en fitness, muziek en gluten- en lactosevrij kokerellen.