Wonen, gezondheidszorg, onderwijs, veiligheid en vrede zijn mensenrechten. Punt.

Denk jij ook dat zo veel dingen beter kunnen? Dat we beter zouden leven met minder files en minder verspilling, met betere zorg en sterker onderwijs? Dat betaalbaar wonen voor iedereen haalbaar moet zijn? Dat het mogelijk is te streven naar vrede?

Dirk denkt er net zo over.

Zeer jong al merkte hij dat niet alle kinderen dezelfde kansen krijgen - maar dat stevige jeugdwerkers en leerkrachten klaar staan om hen te versterken.

Als arbeider ondervond hij dat velen zich krom werken voor een karig loon - terwijl fijne collega’s en vakbonden hen blijven ondersteunen.

Als kabinetswoordvoerder en ontwikkelingswerker ervoer hij van nabij de wreedheid van oorlog en conflict - maar ook zag hij bevlogen diplomaten en internationale organisaties werken aan vrede.

Toen hij woordvoerder bij Child Focus was zag hij uitbuiting en geweld - maar ook dat geëngageerde magistraten, politiemensen en vrijwilligers de slachtoffers te hulp schieten.

Als directeur van een wooncoöperatie kende hij tal van mensen die miserabel moeten wonen - maar ook de sociale organisaties die voor meer en betere woningen vechten.

Met Groen werkt Dirk aan een beleid dat al deze positieve krachten ondersteunt. Door hen de wetten en middelen te geven om resultaat te boeken.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?