Als jonge Antwerpenaar met Turkse roots begon Erkans maatschappelijke betrokkenheid toen hij koos voor de opleiding Sociaal Werk. Een medemens helpen geeft hem enorm veel voldoening.

Het is dus niet verwonderlijk dat Erkan thema’s als welzijnszorg, tewerkstelling, gelijke kansen en (kans)armoede hoog op de agenda wil zetten. Hij komt uit een grote ondernemende familie en weet als geen ander dat gelijke kansen in ondernemerschap essentieel zijn. Vlaamse en stedelijke initiatieven geven vandaag nog te weinig kansen aan vrouwen, jongeren en mensen met een migratieachtergrond om te slagen in hun opzet. Grote bedrijven als Ineos krijgen vlotjes miljoenen euro aan waarborg van Vlaanderen, terwijl zoiets voor kleine ondernemingen een eindeloze administratieve procedure zou betekenen.

De stad en provincie als speelveld

Maatschappelijke betrokkenheid werd Erkan met de paplepel ingegeven, maar zijn politieke ambitie kwam toch als een verrassing voor zijn familie en vrienden. Sinds 2012 bouwde hij als raadslid in Berchem een breed draagvlak uit bij verenigingen en gemeenschappen in Antwerpen en de provincie. Als scheidsrechter bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond is de provincie ook letterlijk zijn speelveld.

Met jouw steun wil ik mijn jeugdige stem een volwassen gewicht geven.

Erkan is vastbesloten om zijn ervaring, passie en toewijding in te zetten om de belangrijkste maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Hij wil oplossingen vinden die een echt verschil maken voor mens en natuur. 

#Erkanhet!

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?