Ongeveer 1 op 5 inwoners in Vlaanderen is jonger dan 18 jaar. Onze kinderen en jongeren. Volgens Ielke De Prycker moeten we meer dan ooit in hen geloven. Want zij zijn de toekomst.

Met jarenlange ervaring als hoofdanimator in het jeugdwerk, is het geen verrassing dat Ielke ook professioneel aan de slag is met kinderen en jongeren. Vanuit haar job als CLB-medewerker komt ze dagelijks met hen in contact. Werk dat mensen toont op mooie momenten, als begeleidingen goed lopen en leerlingen succes ervaren. Maar ook in tijden waar kinderen en gezinnen erg kwetsbaar zijn. Al die momenten mogen delen en begeleiden, vindt ze een uitdaging en een voorrecht.

Het is aan ons als maatschappij om te investeren in onze kinderen. Om hun talenten te laten ontwikkelen, om hun bij te staan in 'groot' worden.
Daarom vindt Ielke het belangrijk om te strijden voor goede zorg en eerlijke kansen voor elk kind. Om samen met het beleid na te denken hoe we kinderen en hun gezinnen kunnen ondersteunen en in hun kracht kunnen zetten. Elke dag opnieuw. 

Kinderen en jongeren. We moeten ze in hun kracht zetten, ze ondersteunen en in hen geloven. Want zij zijn de toekomst.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?