Als alleenstaande mama weet Lies hoe belangrijk het is om op anderen te kunnen rekenen en zorg te dragen voor elkaar. In Lies vind je dan ook een bondgenoot in de strijd voor een inclusieve en warme samenleving. Zij bouwt als schepen in Leuven elke dag aan het recht op goed wonen en gelijke kansen voor iedereen. Dit doet ze vol enthousiasme en durf, en altijd op zoek naar oplossingen en samenwerking.

“Hier bouwen we aan een eerlijke en solidaire stad, waar we opkomen voor elkaar. Wat we in Leuven doen met Groen, moet ook in Vlaanderen lukken”

Solidariteit en rechtvaardigheid zijn voor haar enorm belangrijk. Die waarden kreeg ze mee van thuis, waar ze opgroeide in een groot gezin. Ze leerde het belang van opkomen voor anderen en vechten voor een eerlijke maatschappij, hier bij ons en wereldwijd. Dat deed ze 12 jaar lang als jongerenwerker, en dat doet ze vandaag als schepen.

Wat de rechtse regering in Vlaanderen weigert, daar bouwt Lies elke dag aan: het recht op wonen voor iedereen waarmaken. Een goed leven in een eerlijke samenleving begint immers met een goede woning voor iedereen. En dat kan enkel met Groen.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?