Aimen is een klimaatjongere die opgroeide in armoede. Daarom strijdt hij voor eerlijk klimaatbeleid. Hij wil een stem zijn voor de toekomst van zijn generatie. Zal ik wel werk vinden dat bij me past? Zal ik ooit een deftige woning kunnen huren, of een eigen woning kunnen kopen? Durf ik nog dromen van een mooie, gezonde toekomst? Het zijn vragen waar jongeren van wakker liggen. Het antwoord zou drie keer 'ja!' moeten zijn. Daar gaat Aimen voor strijden in het Vlaams parlement.

Klimaatbeleid voor iedereen

Ons land staat voor grote uitdagingen, en Aimen pakt ze met beide handen vast. Hij wil vechten voor eerlijk klimaatbeleid. Hij wil werken aan een renovatiegolf waar iedereen in meekan, ook wie moeilijk rondkomt. Aimen is ook niet blind voor de rol van de industrie in de klimaattransitie. Hij wil Vlaamse bedrijven motiveren om versneld te vergroenen en meer werkkansen te bieden aan jongeren die uit de boot vallen.

Eerlijke kansen voor iedereen

Aimen wil ook de uitdagingen op vlak van werk aanpakken. Hij komt zelf uit een regio met veel schooluitval en werkloosheid. Dit stort mensen in de armoede en geeft hen veel kopzorgen. Aimen wil samenwerken met die jongeren en beleid voeren dat hen alle kansen biedt die ze verdienen. Hij maakt zich hard voor toegankelijke mentale zorg voor iedereen, en wil meer groen in de armste wijken, zodat ook de mensen daar in een gezonde omgeving kunnen leven.

"We gaan vechten en het parlement wakker schudden. Voor wie geeft om het einde van de maand, en voor wie geeft om de generaties die nog moeten komen."

Ook in Vilvoorde en de Rand

Aimen is gemeenteraadslid in Vilvoorde en werkt daar aan aangenaam leven. Dat doet hij in een driekoppige fractie en samen met een heel team vrijwilligers. Werk- en leerkansen voor jongeren, een verkeersveilige gemeente voor actieve weggebruikers en een warme gemeenschap zijn voor Aimen de belangrijkste uitdagingen.

Waar kan je me ontmoeten?

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?