Liesbet wil als leerkracht, moeder, oma, mantelzorger, en vanuit haar politiek engagement als schepen in Oud-Turnhout, de drempels voor gelijke kansen wegwerken. Ze ontmoette de wereld in haar klas in Okan (Onthaalklas Anderstalige Nieuwkomers) en zag jongeren hun weg vinden binnen het beroepsonderwijs en in de zorg. Onderwijs biedt enorme mogelijkheden om armoede en ongelijkheden weg te werken maar slaagt daar te vaak niet in.

De klimaatcrisis en sociale ongelijkheid gaan hand in hand. De kansenongelijkheid manifesteert zich hoe langer hoe meer. Dit door de tekorten in de kinderopvang en in de zorg, door een gebrek aan betaalbare en sociale woningen, door de energiecrisis, door de nood aan werkbaar werk...

Liesbet verzet zich tegen het huidige korte-termijnbeleid en de toename van uitsluitingsmechanismen. Ze wil tonen dat politiek het leven van mensen kan verbeteren. Door te luisteren, te verbinden. Door in te zetten op gezondheid en mentaal welzijn van jong en oud.

"Voluit gaan voor een sociaal ecologische en inclusieve samenleving waar de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen."

Waar we welzijn verkiezen boven welvaart. Liesbet kiest voor een constructieve samenwerking zodat niemand uit de boot moet vallen. 

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?