Als schepen voor ruimtelijke ordening, natuur, milieu, afvalbeleid en mobiliteit laat Marc al meer dan vijf jaar Zoersel de weg inslaan naar een gemeente die een actief klimaatbeleid voert. Alle problemen waarmee een landelijke gemeente hierbij te maken krijgt, zijn hem bekend: de druk op open ruimte, projectontwikkelaars met grootse bouwplannen, bomen die moeten verdwijnen voor nieuwe woningen, grote energieverslindende gebouwen en inwoners die enkel over mobiliteit nadenken vanuit het stuur van hun snelle wagen.

‘Omdat ik aan mijn drie schatten van kleinkinderen en de volgende generaties een gezonde, veilige en aangename leefomgeving wil achterlaten’

antwoordt Marc op de vraag naar zijn politiek engagement. Voor hem zijn er daarvoor nu dringend maatregelen nodig.

Marc heeft een passie voor natuur en bergen, waar hij graag zijn batterijen oplaadt. Als geboren en getogen Zoerselaar uit deelgemeente Halle heeft hij de gemeente de afgelopen 60 jaar op heel wat plekken zien volbouwen en ontbossen. Toch vindt hij gelukkig nog voldoende natuur, zoals het waardevolle Zoerselbos, in het groene Zoersel. Natuur die absoluut behouden moet blijven voor de volgende generaties.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?