Natacha Waldmann

Lid nationaal bestuur

Politiek gaat nog te vaak boven de hoofden van veel mensen. Als schepen in Oostende heeft Natacha het voorrecht om vaak met mensen te praten die niet per se voor Groen stemmen, maar wel dromen en zorgen hebben waar Groen een antwoord op kan bieden. Die lokale 'voelsprieten' wil Natacha in het nationale partijbestuur inzetten om mee te werken aan realistische en no-nonsense oplossingen. Daarnaast wil ze onze partij naar en sterke, goed gestructureerde organisatie stuwen.

Natacha is orthopedagoog en oplossingsgericht therapeut. Ze heeft haar hele professionele leven gewerkt met jongeren en kinderen in heel complexe situaties, onder andere als zorgdirecteur in de jeugdhulp. De vele barrières die mensen in armoede of mensen met een psychische of andere problematiek moeten overwinnen, zijn fundamenteel onrechtvaardig. Natacha wil haar stem gebruiken om die ongelijkheid de wereld uit te helpen.

Natacha werd actief bij Groen in 2012. Eerst als vrijwilliger, daarna als kandidaat. Ze was voorzitter van Groen Oostende tot ze er gemeenteraadslid werd. Sinds januari 2019 is ze schepen van Welzijn, Zorg en Onderwijs. Natacha is getrouwd en mama van Titus, Pixie en Len.