Shari Platteeuw

Lid nationaal partijbestuur

Als grassroots-West-Vlaamse werkt Shari in een landelijke context. De wekelijkse oversteek naar Brussel, het politieke epicentrum, zorgt voor een boeiende wisselwerking. Shari houdt niet van onnodig moeilijk taalgebruik en wil vanuit het partijbestuur meebouwen aan een laagdrempelige partij die samenwerking voorop stelt.

Shari studeerde sociaal-cultureel werk en deed ervaring op als leerkracht, projectcoördinator, brugfiguur in de psychiatrie maar ook in de kunsten als museumgids in het Museum dr. Guislain en het Concertgebouw in Brugge. Momenteel werkt ze als erfgoedconsulent met meer dan honderd vrijwilligers in een samenwerkingsverband tussen verschillende gemeenten in de Westhoek. Sociaal geëngageerde en innovatieve projecten liggen haar nauw aan het hart. Als voormalig OCMW- en gemeenteraadslid en huidig voorzitter van Groen Ieper versterkt ze ook haar lokale afdeling. Ze is ook vrijwillig personeelsverantwoordelijke voor Jong Groen en ondersteunt zo de jongerenwerking van onze partij.

Verder houdt Shari erg van haar partner en twee dochters, wandelen in de Heuvellandse bergen, koken voor al wie haar lief is en fietsen in de historische binnenstad van Ieper.