Ann werkt in de geestelijke gezondheidszorg en zetelt voor Groen in de Leuvense gemeenteraad. Vanuit haar eigen ervaringen én expertise engageert ze zich voor twee thema’s die haar nauw aan het hart liggen: de strijd tegen racisme en discriminatie, en betere ondersteuning voor mensen met post-virale aandoeningen.

Vier jaar geleden liep Ann COVID op in de 1e golf. Ze is nog altijd ziek. Tijdens haar ziekte startte ze de Vlaamse patiëntenvereniging voor Long COVID op. Ze is ook voorzitter van de Europese koepelorganisatie. Ze weet als geen ander hoe weinig hulp en begrip er is voor mensen met post-virale aandoeningen.

Daarnaast is ze mede-oprichter van Untold Asian Stories, een organisatie door en voor mensen met Aziatische roots. Samen organiseren ze events over racisme, klimaat, geestelijke gezondheid, .... Zo proberen ze meer verbinding en begrip te creëren tussen alle mensen.

Ann gelooft in participatie, omdat ze uit eigen hand heeft geleerd dat beleid mee gevormd moet worden door de mensen waar het over gaat. Ze gelooft niet in het opleggen van verandering van bovenaf. Emancipatie en inspraak is daarom voor haar de kern tot vooruitgang. 

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?