Kilian werkt als leerkracht in een middelbare school in Brussel. Als voormalig covoorzitter van Jong Groen wil hij een stem geven aan de vele jongeren. Kilian focust op een rechtvaardig en ambitieus klimaatbeleid, democratie en gelijke rechten.

Er staan enorme uitdagingen voor ons: de klimaatcrisis, het vertrouwen in de democratie daalt, fundamentele mensenrechten komen onder vuur te liggen... Kilian wil ervoor zorgen dat die uitdagingen worden aangepakt en hij wil een echte systeemverandering teweeg brengen.

'Klimaatbeleid is altijd sociaal beleid. Het zijn de meest kwetsbaren die de gevolgen van de klimaatverandering zullen voelen.'

Hij voert die strijd al een hele tijd, samen met de vele andere klimaatjongeren. Hij wil die strijd en systeemverandering nu naar het parlement brengen. Hij is ervan overtuigd dat het klimaatbeleid gebaat zal zijn bij een nieuwe generatie politici. De huidige generatie denkt immers van verkiezing tot verkiezing. Terwijl we een aanpak nodig hebben die niet kijkt naar de komende 5, maar de komende 25 jaar.

Voor Kilian is de keuze duidelijk. Het is een keuze voor of tegen de versterking van onze democratie. Het is een keuze voor of tegen fundamentele mensenrechten. Het is een keuze voor stilstand of verandering. Kilian kiest voor die verandering.

En jij? Waar kies jij voor?

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?