Dieter Van Besien vecht in het parlement voor eerlijk belastingbeleid. Met subsidies voor klimaat in plaats van fossiel. Beleid dat ervoor zorgt dat wie werkt, makkelijker rondkomt. Dat een duwtje in de rug geeft van bedrijven die inzetten op groene technologie. Dat extreem rijken en multinationals eerlijk doet bijdragen. Maar zijn werk is nog niet af. Steun jij Dieters strijd voor jouw gezondheid en die van de planeet boven de megawinsten van grote vervuilers en multinationals?

Markt bijsturen

Tijdens zijn 25-jarige loopbaan bij een Amerikaanse multinational zag Dieter met eigen ogen hoe de markt de voorbije jaren is geëvolueerd. Aandeelhouders profiteren als nooit tevoren, ten koste van werknemers en klanten. Dat onevenwicht helpt hij herstellen. Hij zet zijn schouders onder maatregelen die ervoor zorgen dat aandeelhouders zich niet langer blindstaren op winstmaximalisatie, maar ook rekening houden met duurzaamheid, de levensduur van producten en met groene productieprocessen. 

Ook Haacht en Vlaams-Brabant

Dieter is geboren en getogen in Haacht. Hij woont er met zijn vrouw en drie kinderen. Van 2012 tot 2018 was Dieter schepen in Haacht met de bevoegdheden Milieu, Sport, Senioren en Informatica. Ook vandaag blijft hij als gemeenteraadslid nauw betrokken bij de Haachtse politiek.

Waar kan je me ontmoeten?

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?