Anna droomt van een rechtvaardige wereld. Rechtvaardig op sociaal vlak, op economisch vlak én op klimaatvlak. En deze droom wil ze vertalen in concrete actie, in politiek! Ze wil de thema's die haar nauw aan het hart liggen breder aanpakken door in te zetten op inclusieve samenleving, duurzame economie en buitenlands beleid.

Want met lef, daadkracht en samenwerking komen we écht tot oplossingen. Als raadslid werkte ze aan een dekolonisatieprogramma voor district Antwerpen en toonde dat een rechtvaardige, vreedzame samenleving echt mogelijk is. Ze bestrijdt discriminatie in al haar vormen, omdat dit ongelijkheid in de hand werkt. Die strijd voor rechtvaardigheid wil Anna verderzetten in het parlement. 

In een rechtsstaat heeft elke burger het recht en de vrijheid om zichzelf te zijn, met gelijke kansen voor iedereen.

Eerlijk klimaatbeleid voor iedereen

Anna maakt een punt van eerlijke handel en circulaire economie. In samenwerking met partners op verschillende niveaus zal ze hier voor 100% op inzetten. Want klimaatbeleid is enkel rechtvaardig als het ook eerlijk is. Als het goed is voor de planeet én alle mensen meeneemt.

De klimaatverandering ligt aan de basis van vele crises, hier en verder weg van ons. Als vrouw van Sahelse afkomst heeft Anna gewerkt voor ngo's die zich inzetten voor kwetsbare landen. Ze hecht veel belang aan buitenlands beleid, in het bijzonder ontwikkelingssamenwerking. Want zolang mensen in angst moeten leven of hun thuis moeten ontvluchten, moeten we keihard strijden voor iedereen die het nodig heeft.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?