Meyrem Almaci, Vlaams parlementslid, is moeder van twee kinderen en al decennialang lid van Groen. Ze begon haar politieke carrière als gemeenteraadslid en heeft van daaruit alle niveaus van de partijpolitiek doorzwommen. Van september 2014 tot mei 2022 was ze partijvoorzitster. In die periode haalde Groen de meest succesvolle resultaten bij lokale verkiezingen ooit en loodste ze de partij tijdens de onderhandelingen mee in de federale regering met 2 groene ministers, Petra de Sutter en Tinne Van der Straeten. Ook in Brussel werd er in 2019 een meerderheid gevormd met Elke Van den Brandt als minister.

"Vervloek de duisternis niet, steek een kaars aan."

Bruggenbouwer, geen afbraakpolitiek

Meyrem zet haar schouders onder een inclusieve samenleving. Ze is een echte bruggenbouwer en verzet zich tegen het huidige korte-termijnbeleid. Vanuit het Vlaams Parlement ijvert Meyrem voor een beter beleid rond cultuur, media en  dierenwelzijn. Ze verzet zich tegen de afbraakpolitiek die mens en dier in de kou laat staan en komt op voor een sociaal en bruisend Vlaanderen en Brussel. 

Miss Dexia

Voor ze Vlaams Parlementslid werd, zetelde Meyrem in de Kamer. Ze streed er voor een eerlijkere financiële sector, waarbij mensen centraal staan en niet de centen. Haar gedrevenheid in de Dexia-commissie leverde haar de bijnaam 'Miss Dexia' op. In die commissie dwong ze een strenger banktoezicht af, met de invoering van een bankierseed als sluitstuk. 

Meyrems gedrevenheid voor een betere samenleving dwingt respect af bij vriend en vijand.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?