Staf Aerts

Federaal Parlementslid

Verkeersveilige straten, goede fietspaden en een beter openbaar vervoer met meer en stiptere treinen en aangename stations: daar zet Staf Aerts volop zijn schouders onder. Hij gaat voor investeringen in alternatieven, zodat de ecologische keuze ook écht de meest logische keuze is. Iedereen moet zorgeloos en veilig op de bestemming geraken, op de manier die je zelf kiest.

Voor hij in het parlement terechtkwam, was Staf meer dan 10 jaar mobiliteitsadviseur voor gemeentebesturen en bedrijven. Politiek is hij al lang actief in Duffel, waar hij ook zes jaar lang Eerste Schepen was. Na enkele jaren als Vlaams Parlementslid als energie- en mensenrechtenspecialist legde hij in 2024 de eed af als Federaal Parlementslid.

Staf is ook voorzitter van de commissie Legeraankopen en -verkopen en bijt zich vast in de defensievraagstukken van ons land. Vrede is een werkwoord. Dus moeten we continu bouwen aan vreedzame internationale relaties en een veerkrachtige defensie om onze veiligheid, vrijheid en vrede te kunnen garanderen. Ook in tijden van oorlog moeten we aan vrede blijven bouwen.