Stefaan Van Hecke

Federaal Parlementslid en Fractieleider

Stefaan Van Hecke is federaal parlementslid en een autoriteit op het vlak van justitie. In 2019 riep het Nieuwsblad hem niet voor niets uit tot het beste Kamerlid.

Stefaan zet zich in voor een rechtvaardigere samenleving, neemt het op voor mensen die kampen met een gokverslaving, werkt mee aan een betere bescherming van het milieu in onze regelgeving, en volgt de controles op overheidsinstellingen op de voet op. Daarnaast is hij voorzitter van de commissie economie, consumentenbescherming en digitale agenda, en zetelt hij in de commissie justitie en de begeleidingscommissies van comité P en I.

'Een echte rechtsstaat zet de deur van justitie open voor iedereen.'

Vroeg begonnen

Stefaan heeft een hele weg afgelegd in de politiek waarbij hij zich steeds laat opmerken door zijn dossierkennis. Op zijn 17 jaar sloot hij zich al aan bij de lokale groep van Merelbeke, waar hij vandaag ook woont en fractieleider is in de gemeenteraad. Stefaan werkte ook jarenlang als advocaat aan de balie van Gent, waar hij veel expertise opdeed die hem van pas komt in de politiek.

Naast het werk

In zijn vrije tijd gaat Stefaan graag naar de voetbalwedstrijden van zijn zoon of de turnwedstrijden van zijn dochter. Daarnaast loopt hij graag al eens een paar kilometer in de Merelbeekse natuur en geniet hij van een goed boek: ook voor de beste non-fictie moet je bij hem zijn!