Bart Dhondt is geboren in 1984 en woont al bijna 14 jaar in Brussel. Eerst in de Sint-Goriks- en Bloemenhofwijk, nu met zijn partner en twee dochters in Laken. De Oostendenaar verloor zijn hart aan Brussel.

Bart gaat na zijn secundaire studies economie studeren aan de universiteit van Gent, en besluit snel erna voor het eerst op een Groen-lijst te gaan staan, in Oostende. In 2006 vertrekt Bart naar India voor een stage van 6 maanden. Terug in België bezorgt hij als campagneleider van Wouter De Vriendt een plaats in het federaal parlement en gaat voor hem werken.

In 2009 gaat Bart aan de slag bij de FOD Financiën. Hij wordt die periode ook voorzitter van Jong Groen. Op 14 oktober 2012 wordt hij gemeenteraadslid in Stad Brussel.

“Ik blijf me inzetten voor een stad met gezonde lucht en veilige straten. Waar kinderen zelfstandig naar school kunnen, waar er genoeg plaats is om te spelen, te sporten of even op adem te komen en waar iedereen zich goed in z’n vel voelt.”

Van april 2013 tot juni 2014 werkt hij voor toenmalig Staatssecretaris Bruno de Lille, in januari 2017 wordt hij financieel directeur bij de gemeente Watermaal-Bosvoorde.

In 2018 staat hij op de gemeentelijke lijst Ecolo-Groen van Stad Brussel en wordt op 3 december 2018 beëdigd als Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken.

Hij wil dat Stad Brussel een stad op mensenmaat wordt, met gezonde lucht en veilige straten. Comfortabel en veilig voor iedereen die er zich verplaatst, jong en oud, mobiel en minder mobiel. Een Stad met lef, een Stad waar het goed leven is.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen? Video
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen? Video
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen? Video