Jezelf mogen zijn

Als queerpersoon met verschillende leerstoornissen en autisme ziet Bert dat die extra moeite moet doen in deze maatschappij, in het dagelijkse leven. Bert wordt anders bekeken. Deuren gaan minder makkelijk open voor hun. Voor miljoenen mensen in Europa is dit ook realiteit. Veel mensen die anders zijn dan de norm worden bestempeld als vreemd. Ze krijgen te maken met discriminatie en uitsluiting, waaronder racisme, op school, op straat en op de werkvloer. Racisme is een structureel probleem dat bij de wortels aangepakt moet worden, onder andere door in te zetten op educatie en dialoog.

Bert wil aan een Europa bouwen waar verschillen minder bestempeld worden en waar die een duwtje in de rug nodig hebben, deze ook krijgen. Dit door mensenrechten te waarborgen en de welzijnssector inclusiever en laagdrempeliger te maken. Iedereen verdient het om gezien en gehoord te worden. Iedereen verdient een veilige plek om op zoek te gaan naar zichzelf. Veel LGBTQIA+-personen moeten zich nog te vaak verstoppen om wie ze echt zijn, mede door extreem-rechts dat aanhang wint in de EU. Als progressieve groene activist wil Bert mee de dam zijn tegen haat en onverschilligheid door te werken aan dialoog over grenzen heen.

Een ambitieus klimaatbeleid dat iedereen meeneemt.

Als student denkt Bert aan later. Hoe ziet de wereld er dan uit? Hun wilt niet leven in een wereld met nog meer klimaatextremen. Daarom moeten we volgens Bert in Europa een ambitieuze weg inslaan door voor 100% duurzame energie te gaan. Samen met andere lidstaten zijn we op de goede weg. Onze levenswijze kan duurzamer, door grote bedrijven te verplichten duurzamer te produceren. De grootste vervuilers moeten de rekening betalen. Burgers moeten gesteund worden in een transitie naar een duurzamere EU. De EU moet streven naar een circulaire economie en meer beschermde natuur.

Een stem voor wie jong is.

Veel jongeren voelen zich niet vertegenwoordigd door de politiek, mede omdat politici ver weg lijken te staan van de leefwereld van jongeren. Jongeren moeten betrokken worden bij beslissingen die hen aangaan, zowel lokaal, nationaal als Europees.

Jong zijn is een periode waarin je op zoek gaat naar jezelf. Daarin moeten jongeren de tijd en ruimte krijgen om zichzelf te ontdekken. Als het soms minder gaat, moet er betaalbare en laagdrempelige psychische zorg beschikbaar zijn.

Europa kan socialer, groener en eerlijker zijn!

Jongeren moeten mee kunnen beslissen als het over hen gaat.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?