Opgroeien in Anderlecht (bij zijn papa) en in Ninove (bij zijn mama), als kind van Libanese en Marokkaanse mensen op de vlucht, met drie zussen die het als vrouw vaak nog moeilijker hebben: daaruit leerde Jad al heel vroeg het belang van inclusieve politiek.

Hoewel hij maar 30 is, heeft hij jaren ervaring in de strijd om mens te kunnen zijn. Ongeacht je achtergrond. Ongeacht of je een job hebt of niet, of je papieren hebt of niet. Ongeacht je genderidentiteit, wie je graag ziet of wat je gelooft.

Dat zijn de waarden waar Jad mee opgroeide, en dat zijn de waarden die hij terugvindt in het ecologisme. De strijd voor een eerlijke samenleving op een gezonde planeet. Dat is het ecologisme, en dat kan enkel met Groen.

Vandaag zien we nog altijd de impact van tientallen jaren conservatief, verouderd beleid. Van klimaattreuzelaars. Van een oude, koloniale mindset. Zo'n diepe groeven werk je niet in een vingerknip weg.

Samen kunnen we Brussel blijven veranderen. Want Brussel is de stad van dromers. Een stad die kwetsbaar is én vol energie en passie zit. Veerkrachtig én warm. En een stad met massa's potentieel, dat we alleen kunnen waarmaken als we al die eigenschappen omhelzen.

Gevormd door zijn verleden en zijn expertise, werkt Jad vandaag als raadgever Gelijke Kansen, Tewerkstelling en Economie bij minister Elke Van den Brandt. Hij kent het reilen en zeilen van de Brusselse politiek. Hij weet dat verandering nodig is. En hij weet wat nodig is om die verandering te brengen.

In juni is het zover. Stem Groen, stem Zeitouni plaats Zes.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?