Mijn naam is Joeri Van den Brande, een trotse vader van vier grote kinderen en een gelukkige echtgenoot. Ik heb psychologie en filosofie gestudeerd en ik ben nu directeur studentenvoorzieningen aan de Erasmushogeschool en schepen in Zemst. Ik wil me inzetten voor de nationale politiek om bruggen te bouwen en pragmatisch beleid te voeren. Ik geloof dat we samen meer duurzame en gedragen beslissingen kunnen nemen, die verder gaan dan partijpolitieke tegenstellingen.

Ik wil me focussen op leefbaarheid voor iedereen. Ik wil zorgzaamheid, gelijkheid en geluk bevorderen met concrete acties die ecologisch en economisch in evenwicht zijn. Ik vind het belangrijk dat we dit samen doen met de actoren en partners die relevant zijn. Niemand kan dit soort zaken alleen realiseren. Daarom wil ik ook aandacht besteden aan de manier waarop we aan politiek en beleid doen. Ik volg hierin de quote van Michelle Obama:

‘When they go low, we go high’.

Ik wil een verbindende en resultaatgerichte politicus zijn, die samenwerkt met partners die verder kijken dan hun neus lang is. Ons doel is immers hetzelfde: samen een wereld creëren waar onze kleinkinderen mee verder kunnen.

 

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?