Denk jij dat Europa eerlijker en groener kan? Johan ook. Hij is ervan overtuigd dat we met daadkracht en samenwerking kunnen zorgen dat iedereen mee kan, hoe groot de uitdagingen ook zijn.

Minder armoede begint met eerlijke belastingen

Als adviseur in het Europees Parlement werkt Johan mee aan regelgeving om belastingontwijking tegen te gaan. En er is nog veel werk. Want multinationals ontspringen nog te vaak de dans. Ze maakten de voorbije jaren woekerwinsten, zonder eerlijk bij te dragen.

Ondertussen betaal jij meer belastingen op je loon dan extreem rijken op hun miljoenenkapitaal en komen steeds meer mensen moeilijk rond. Dat moet anders. Daarom wil Johan in het Europees Parlement vechten voor eerlijke belastingen.

"Willen we besparen op onderwijs en zorg of een eerlijke bijdrage van multinationals en de superrijken? Mijn keuze is duidelijk."

Geen klimaatbeleid zonder investeringen

Tijdens zijn job in het parlement zag Johan hoe politici akkoord gingen met nieuwe, strenge begrotingsregels. Door deze regels gaan landen, ook België, sterk moeten bezuinigen. Maar als landen geld uitgeven, zijn dat ook vaak investeringen in de toekomst. Johan wil niet toekijken hoe we onze welvaart verliezen en falen in onze klimaatdoelstellingen. Hij wil mee de regels hervormen zodat iedereen genoeg middelen heeft voor een duurzame toekomst.

Dat is waar Johan voluit voor gaat. Want enkel als iedereen mee kan, komen we samen verder. Enkel als we samenwerken, durven én doen. Enkel met Groen.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen? Video
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen? Video
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen? Video