Lukas Vandenbogaerde is Gentenaar, partner van Astrid en papa van Dré.

Lukas’ engagement ontstond als leerkracht in het klaslokaal. De sociale drempels waar leerlingen mee te maken krijgen, en de onrechtvaardigheid ervan, maakten zijn maatschappelijk bewustzijn echt wakker.

Hij wil strijden voor gelijke kansen, gelijke rechten voor elke mens die hier leeft, woont, en werkt. In het bijzonder ook voor wie ziek is. Hij is zelf mucopatiënt en zag zijn levenskwaliteit 2 jaar geleden drastisch verbeteren dankzij een nieuw medicijn. De medische wereld evolueert aan een razendsnel tempo, gelukkig maar! De overheid heeft echter een rol te spelen in het reguleren van de farma-industrie, en het garanderen van zorg voor patiënten en beschikbaarheden van medicijnen. Ingewikkelde procedures vertragen de toegang tot medicatie en geheime contracten zijn op maat van de farma-industrie en niet de patiënt. Dat moet anders!

Vertel hem jouw verhaal over ziek zijn, de onrechtvaardigheden in het zorgsysteem en wat er moet veranderen. Want de strijd voor eerlijke & betaalbare gezondheidszorg wil hij voeren voor jou, samen met jou.

Samen met jou gaan we de strijd aan voor een betere en betaalbare gezondheidszorg!

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?