Maakt dit jou ook bezorgd? Steeds meer mensen gaan gebukt onder stress, burn-out, angst of eenzaamheid. De nood aan (psychische) hulp, het gevoel niet meer mee te kunnen is nooit zo groot geweest. Het is duidelijk: psychisch welzijn en mentale veerkracht staan onder druk.

Als psycholoog en psychotherapeut ziet Maaike dagelijks hoe we met onze welvaartsmaatschappij onze menselijke grenzen en draagkracht overschrijden. Welvaart mag niet ten koste gaan van welzijn, en die balans moeten we dringend herstellen. Meer oog voor kwetsbaarheid, meer tijd om verlies te verwerken, je levenswijze te veranderen en daarbij gesteund worden door empathie en verbondenheid met je medemens – dat is waar mensen naar snakken. En dat is waar Maaike ook voor strijdt als gemeenteraadslid in Oosterzele.

Welvaart mag niet ten koste gaan van welzijn, hoog tijd om die balans te herstellen!

Geestelijke gezondheid vereist voor Maaike een beleid op twee sporen. Naast goede, toegankelijke psychische hulp wil ze meer aandacht voor preventie: tijd en ruimte om te luisteren naar elkaar en er te kunnen zijn voor wie je liefhebt, een gezonde leefomgeving en nabijheid van natuur – het voorkomt veel leed.

Dit is waar de politiek voor moet zorgen, dat is waarvoor Maaike zich engageert, met Groen!

Haar droom? Dat we met z’n allen wat minder naar de psycholoog hoeven 

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?