Marie is sinds 2019 schepen in de Brusselse gemeente Koekelberg, waar ze bevoegd is voor Nederlandstalig onderwijs, bibliotheek, cultuur, jeugd en mobiliteit. Ze ondersteunt met hart en ziel initiatieven die kansen creëren voor kinderen en jongeren, via de brede schoolwerking, de scholen en de bibliotheek.

Want dat is waar Marie voor vecht: een eerlijke start voor alle kinderen en jongeren. En dat kan alleen als er weer een leerkracht voor elke klas staat. Dat kan alleen als we het beroep aantrekkelijker maken en leerkrachten ten volle ondersteunen.

"Hoog tijd voor onderwijshervormingen en een opwaardering van het leerkrachtenambt"

Scholen weten ook zelf het beste wat hun noden zijn. Marie wil dan ook dat ze meer vrijheid krijgen om te beslissen hoe ze hun middelen inzetten. Op maat van de leerlingen en van hun specifieke context. Marie wil mee werk maken van de hervormingen die daarvoor nodig zijn. Want enkel met samenwerking en oplossingen op maat kunnen we zorgen voor een goeie start, voor iedereen.

In haar vrije tijd speelt Marie zaalvoetbal, is ze graag creatief bezig en is ze violiste bij een Brussels straatorkest.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?