Mathias onderhandelde de afgelopen jaren alle belangrijke Europese en nationale klimaatdossiers voor de federale minister van klimaat, Zakia Khattabi. Voordien was hij als beleidscoördinator van Bond Beter Leefmilieu een belangrijke stem in het klimaatdebat in ons land. Zijn roots liggen in de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, waar hij de natuur ontdekte en leerde bewonderen.

De Europese Green Deal staat onder druk. Nochtans heeft terugkrabbelen geen zin. Niet alleen zetten we de natuur dan verder onder druk, ook missen we de kans om de economie van de toekomst uit te bouwen.

Mathias wil de Europese ploeg van Groen versterken om het venster naar de wereld te openen. De Green Deal was een waardevol, intern Europees project. Maar nu is het hoog tijd om er wereldwijd vorm aan te geven, met bondgenoten overal ter wereld.

Ik ga voor constructieve, onderbouwde oplossingen. Een betere toekomst uitbouwen, dat moeten we nú doen.

Tegelijk staat ook ín Europa nog alles op het spel. Om een sociaal en economisch succes te maken van de vergroening, moet het Europees beleid sterker inzetten op wat er écht toe doet. Te veel regelgeving bedient de lobby’s. Europa moet de kant kiezen van diegenen die steun nodig hebben in de transitie. Op Mathias kan je rekenen om zo'n beleid verder uit bouwen.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen? Video
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen? Video
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen? Video