Idealistisch, eerlijk, onvermoeibaar, betrokkenen en zonder grote woorden: zo engageert Riet zich al 40 jaar in de politiek, in onze partij en daarbuiten. Ze was en is actief binnen de Noord-Zuidbeweging (11.11.11 en Broederlijk Delen, vluchtelingenwerk) en zette zich ook in voor Natuurpunt en de landbouwcoöperatie Pomona. Rust en ontspanning vindt Riet in haar grote groentetuin en in lopen.

Riet drukte als allereerste Groen gedeputeerde in Oost-Vlaanderen haar stempel op de provincie. Meer bos en meer natuur. Ruimte voor hagen, poelen en kleine landschapselementen. Een versnelde realisatie van fietssnelwegen en trage wegen: waar Groen mee bestuurt, maken we het verschil en boeken we resultaten!

Onder impuls van Riet werden de provinciale bos- en natuurgebieden meer dan 10 procent groter. In 2020 kwam er een nieuw provinciaal subsidiereglement voor de aankoop van natuurgebied door terreinbeherende natuurverenigingen, goed voor honderden hectare extra natuurgebied! Het budget voor de aanleg van fietssnelwegen verdubbelde, waardoor tientallen kilometer fietssnelweg kon aangelegd worden. Dat zijn maar enkele van de concrete realisaties waar Riet trots op terugkijkt.

De winnaars van de verkiezingen in 2024? De natuur, het milieu en het klimaat!

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?