Fourat Ben Chikha

Gecoöpteerd senator

Met een rugzak vol praktijkervaringen kwam Fourat Ben Chikha in 2019 de Senaat binnen als gecoöpteerd senator voor Groen.

Voor een solidair België

Als homoman met een migratieachtergrond die jarenlang werkte met kwetsbare groepen, weet Fourat als geen ander dat het hoog tijd is dat de Belgische diversiteit weerspiegeld wordt in haar instituten. Hij wil vanuit de Senaat onvermurwbaar werken aan een solidair en duurzaam land.

Voeten in het veld

De ervaring die Fourat naar de Senaat brengt is niet de minste. Hij werkte al voor het Jongerenadvies Centrum, voor Sensoa en voor çavaria. Hij staat dus met beide voeten in het veld en gaat voortdurend op zoek naar verbinding tussen mensen en groepen.

Ook Europa

Fourat is ook actief in de Raad van Europa waar hij de afgelopen twee jaar is aangesteld als Algemeen Rapporteur voor LGBTI+-rechten. Binnen de Migratie Commissie zet hij zich verder in voor een humaan asielbeleid in Europa, waar mensenrechten centraal staan als het gaat over mensen op de vlucht. 

Hart voor Gent

Ten slotte zetelt Fourat sinds 2019 ook in de Gentse gemeenteraad, als fractieleider. Daar bouwt hij – vol liefde voor zijn stad – aan gelijke kansen voor iedereen.

'Over mensenrechten onderhandel je niet'