Jeremie Vaneeckhout

Covoorzitter Groen & Vlaams Parlementslid
Jeremie Vaneeckhout

Sinds 11 juni 2022 is Jeremie samen met Nadia Naji covoorzitter van Groen.

Jeremie droomt als vader van 3 jonge meisjes van een mooie toekomst voor zijn dochters. Een wereld waar elk kind alle kansen krijgt om op te groeien, in een gezonde en veilige omgeving. Waar elk kind zich goed kan voelen in zijn vel, ongeacht zijn achtergrond. En waar natuur toegankelijk is voor iedereen en niet wordt weggedrongen onder hopen beton.

'Ik wil tonen dat politiek het leven van mensen kan verbeteren. Door te vertrekken van hun zorgen, hun wensen en hun ideeën.'

Jeremie groeide op in een groot West-Vlaams gezin van zes kinderen. Hij is de zoon van een godsdienstleerkracht en een sociaal werker, en de kleinzoon van een landbouwer. Zijn hart voor natuur en de christelijke waarden zoals empathie, openheid en menselijkheid kreeg hij van kinds af aan mee. Dit zorgt dat hij in elke situatie ‘de mens’ zal blijven zien. Hij verplaatst zich in andermans schoenen en toont begrip voor elke situatie. Dit vindt hij iets essentieel dat vaak verloren gaat in de politiek. Jeremie staat met een grote portie zelfrelativering en humor in het leven. Hij zingt graag (en goed!) en verkleedt zich graag met zijn dochters. Jeremie zat 20 jaar lang in de Chiro in Anzegem, was voorzitter van de jeugdraad en verliest als echt groepsdier niemand uit het oog.

'Als ze in de lagere school een klasverantwoordelijke zochten, stak ik altijd mijn hand op.'

Jeremie wil de wereld verbeteren en mensen inspireren als leider. Eerlijkheid, betrouwbaarheid, samenwerking en positieve energie zijn kernwoorden die hem drijven. Maar Jeremie staat ook voor eigenzinnigheid en intensiteit. Hij zal vurig pleiten voor waar hij in gelooft en streven naar rechtvaardigheid. Hij hecht veel waarde aan gezondheid, mentaal welzijn en zorg voor ouderen. In zijn omgeving zag hij waarom dit zo belangrijk is, zijn grootmoeder leed jarenlang onder zware depressies - in een tijd waarin dat onbespreekbaar was - en vrienden die dicht bij hem stonden, zijn uit het leven gestapt. Jeremie verbindt mensen van alle slag en doet dat vol passie als Vlaams parlementslid. Met specifieke aandacht voor het vergeten platteland, waar hij een boek over schreef. Als bestuurder van Natuurpunt heeft hij zich jarenlang ingezet voor meer natuur, meer bos en het welzijn van dieren. Als schepen in het landelijke Anzegem zette hij elke dag zijn schouders onder een leefbare gemeente op maat voor kinderen en ouderen.