Barbara Creemers, mama van twee, is bezorgd om de wereld waarin haar (en alle andere) kinderen opgroeien. Dat toonde ze al in haar werk voor Velt – de vereniging voor ecologisch leven en tuinieren – en haar blog I Love Eco.

In de politiek

In 2019 besloot ze niet langer aan de zijlijn te staan en haar groene stem ook via de politiek te laten horen. In het federaal parlement strijdt Barbara onvermoeibaar voor een gezondere wereld, gezonde voeding en een groene omgeving waarin iedereen zorgeloos kan leven, werken, genieten en opgroeien.

'Een groene en gastvrije samenleving, waar iedereen zorgeloos kan leven, werken en genieten: daar wil ik mijn schouders onder zetten'

Pesticiden, hormoonverstoorders, ongezonde voeding:  het zijn maar een paar bedreigingen voor onze gezondheid. Ongezonde producten moeten verboden worden. Enkel met Groen zal er beleid komen dat de gezondste keuze de goedkoopste en meest vanzelfsprekende keuze maakt.

Zorgplicht

Ecologisch verantwoorde producten moeten de norm worden. Daarom werkt Barbara in het parlement mee aan de regels van de zorgplicht. Die wetten moeten bedrijven verplichten om milieu- en mensenrechten in elke stap van de keten te respecteren. Daarnaast zijn er op vlak van circulaire economie nog grote stappen te zetten: reduce, reuse en recycle zijn daarbij kernwoorden. 

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?