Meyrem Almaci

Vlaams Parlementslid

Meyrem blikt terug: een stem voor dieren

Meyrem blikt terug: media is connectie zoeken

Meyrem blikt terug: cultuur onder vuur

Meyrem Almaci, Vlaams parlementslid, is al decennialang militant en lid van Groen. Ze begon haar politieke carrière als gemeenteraadslid en heeft van daaruit alle niveaus van de partijpolitiek doorzwommen. Van september 2014 tot mei 2022 was ze partijvoorzitster. In die periode haalde Groen de meest succesvolle resultaten bij lokale verkiezingen ooit en loodste ze de partij tijdens de onderhandelingen mee in de federale regering met 2 groene ministers, Petra de Sutter en Tinne Van der Straeten. Ook in Brussel werd er in 2019 een meerderheid gevormd met 1 Groene minister, Elke Van den Brandt.

Onder het motto 'vervloek de duisternis niet, steek een kaars aan' zet ze al heel haar volwassen leven haar schouders onder een inclusieve samenleving. Ze is een echte bruggenbouwer die zich verzet tegen het verhaal dat er geen alternatief is voor het huidige kortetermijnbeleid. Vanuit het Vlaams Parlement ijvert Meyrem nu voor een beter beleid rond dierenwelzijn. Daarnaast werkt ze rond circulaire economie en meer ademruimte voor burgers en bedrijven in dit land.

Voor ze Vlaams Parlementslid werd, zetelde Meyrem in de Kamer. Ze streed er voor een eerlijkere financiële sector, waarbij mensen centraal staan en niet dividenden. Haar gedrevenheid in de Dexia-commissie leverde haar de bijnaam 'Miss Dexia' op. In die commissie dwong ze een strenger banktoezicht af.

Meyrems gedrevenheid voor een betere samenleving dwingt respect af bij vriend en vijand. Ze is geboren in 1976 en is moeder van twee kinderen.

'Vervloek de duisternis niet, steek een kaars aan'