12 April 2023

19.00u -
22.00u

Nationale amendementenavond Code Groen

Groenhuis , Van Orleystraat 5 , 1000 Brussel

Nationale amendementenavond Code Groen

Na het indienen van de amendementen gaan de studiedienst (thematische voorstellen) en bestuurssecretaris (statuten) aan de slag om de amendementen in samenspraak met de indieners zoveel mogelijk uit te puren (gelijkaardige amendementen bundelen, tekstcorrecties doorvoeren,...) zodat het congres zich kan richten op duidelijke inhoudelijke keuzes. 

Om de discussies tijdens het congres gefocust te houden, probeert de studiedienst tussen 20 maart en 10 april gelijkaardige amendementen samen te voegen, compromis-amendementen uit te werken, en onduidelijkheden uit te klaren. Amendementen die buiten scope zijn voor het Congres zelf worden doorgeven aan de nationale Politieke Raad om te behandelen. 

Dit alles gebeurt met goedkeuring van de indieners van de amendementen. De studiedienst zal tussentijds met hen afstemmen via Wiki, mail of telefoon.

Het doel van de nationale amendementenavond op 12 april is om overeenstemming te vinden tussen de indieners over alle nog openstaande discussiepunten, om zo te kunnen landen met een finale amendementenbundel. Het is dus belangrijk dat de indieners van de amendementen waarover er nog discussie bestaat aanwezig zijn op deze avond. Enkele dagen voordien worden alle indieners van een amendement via mail op de hoogte gebracht over de agenda van de amendementenavond. 

Noteer nu dus alvast de datum in je agenda. 

Zit je met vragen? Lees zeker onze veelgestelde-vragen-pagina of mail naar [email protected]. 

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.