'Ambtenaren draaien op voor chaos die regering Jambon eigenhandig organiseerde'

15 Juli 2022

'Ambtenaren draaien op voor chaos die regering Jambon eigenhandig organiseerde'

'De regering Jambon staat niet op één lijn en de administraties kunnen opdraaien voor de georganiseerde chaos.' (Mieke Schauvliege)

Zeker 10.000. Het aantal bewaarschriften tegen de stikstofregeling dat toestroomt bij de Vlaamse administraties is gigantisch. De toestroom is zo groot dat ambtenaren gevraagd worden om deze zomer de bezwaarschriften mee te verwerken omdat de toestroom niet bij te houden is. 'Dit is een nieuwe chaotische aflevering in het hele stikstofdossier. De regering Jambon staat niet op één lijn en de administraties kunnen opdraaien voor de georganiseerde chaos', reageert Groen-parlementslid Mieke Schauvliege.

Ambtenaren van het Agentschap Natuur en Bos, de Vlaamse Landmaatschappij, de Vlaamse Milieumaatschappij, het departement Omgeving en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek ontvingen een mail van de top van het departement Omgeving met de vraag of ze deze zomer een handje kunnen toesteken om de gigantische toestroom aan bezwaarschriften te verwerken, onder het mom dat 'vele handen licht werk maken'. Schauvliege trekt grote ogen bij heel het schouwspel. 'De meerderheidspartijen van de regering Jambon blijven een rommeltje maken van heel het stikstofdossier. Nadat regeringspartij cd&v zélf landbouwers aanspoorde om bezwaar aan te tekenen tegen beleid dat ze zelf mee uittekende, blijkt er nu totale chaos te heersen bij de administraties. Chaos die de regering Jambon eigenhandig organiseerde en die de betrokken ambtenaren nu moeten proberen recht te trekken in vakantieperiode. Dit is echt een blamage voor de regering', klinkt het bij Schauvliege.