Stop het bloedvergieten, boycot Israël.

Teken onze petitie!

Israël weet van geen ophouden en blijft Palestijnse burgers bombarderen en ontmenselijken. Er heerst hongersnood en de Palestijnen kunnen nergens naartoe. Zelfs bij een voedselbedeling richtte Israël een bloedbad aan.

Een land dat aan recordtempo 30.000 mensen doodde, van wie meer dan 11.000 kinderen, dat heeft echt geen plaats op evenementen als het Eurovisiesongfestival of het EK voetbal. Meer nog, we roepen op tot een officiële boycot: zolang Israël het geweld niet stopt, vragen we organisaties als de voetbalbond, de UEFA of het Eurovisiesongfestival om Israël uit te sluiten van hun evenementen. We willen ook een boycot vanuit de Belgische overheden om niet langer samen te werken met Israëlische instanties.

Mensenrechten zijn er voor iedereen. Ben je het eens? Teken deze petitie 👇

Onze eisen:

👉 Een onmiddellijk staakt-het-vuren.
👉 Massale humanitaire hulp voor Gaza.
👉 Vrijwaren van financiële steun aan UNWRA, nu meer dan ooit.
👉 Zo snel mogelijk iedereen die er recht op heeft evacueren. Daarvoor moeten Israël en Egypte een go geven.
👉 Economische sancties, nationaal én Europees: opschorting van EU-associatieakkoord met Israël.
👉 Geen producten importeren
uit bezet gebied. De bezetting is illegaal.
👉 Geen business as usual: Israël heeft geen plaats op internationale events als Eurosong of in de UEFA.
👉 Oorlogsmisdadigers berechten voor het Internationaal Strafhof. Hun rekeningen in Europa moeten worden bevroren en ze mogen Europa ook niet in.

Teken deze petitie 👇

Al 9.420 ondertekenaars! Op naar 15.000
62%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.