Fietsen naar het werk wordt interessanter

03 Februari 2024

Fietsen naar het werk wordt interessanter

'We stimuleren werknemers die fietsend of met de trein gaan werken. Hiermee maken we de ecologische keuze, de meest logische keuze.'

‘Werknemers die ver van hun job wonen en toch kiezen voor de fiets om te gaan werken, zullen binnenkort meer overhouden van hun fietsvergoeding. Ze zullen er minder belasting op betalen,’ duidt vicepremier Petra De Sutter het akkoord.

Ze kondigt aan dat het plafond van het belastingvrije gedeelte van de fietsvergoeding wordt verhoogd van €2.500 naar €3.500. Ook het derdebetalerssyteem van de NMBS wordt voordeliger voor werknemers.

Ze gaat verder: ‘We stimuleren werknemers die fietsend of met de trein gaan werken. Hiermee maken we de ecologische keuze, de meest logische keuze. Niet iedereen heeft een salariswagen. Meer fietsers betekent ook minder file op de weg. Bovendien is fietsen goed voor lichaam en geest. Door te fietsen zit je fris aan je bureau en klaart je hoofd op na een werkdag,’ voegt ze toe.

De Sutter wijst erop ‘dat de vergroening van de salariswagens in België een succes is. Steeds meer bedrijven zetten de stap naar een volledig elektrisch bedrijfswagenpark. Stap voor stap wordt de klassieke salariswagen op benzine of diesel onaantrekkelijker. We willen iedereen meekrijgen in de vergroening van de mobiliteit.’

Tot slot: ‘Pendelaars die nu nog zelf een deel van hun abonnement moeten betalen, krijgen een extra vergoeding.’