Stop de besparingen in de zorg. Teken de petitie.

Al 20 jaar lang bespaart Vlaams wanbeleid onze zorg kapot. De coronacrisis leek een keerpunt te kunnen zijn. Maar op het applaus volgde... weer niet genoeg. Zorgverleners zijn overbelast, staan steeds meer onder druk en hebben nul zicht op verbetering.

De uitval-tsunami verwondert dus niet. Mensen stoppen ermee voor hun eigen welzijn en de zorg trekt steeds minder mensen aan. De zorg verzuipt en dat is een ramp voor zorgverleners, zorgstagiairs en voor al wie zorg nodig heeft.

Zorgeloze zorg is een basisrecht

Op gezondheid bespaar je niet. Voor ons is jouw welzijn de prioriteit, niet de winsten van aandeelhouders. Groen wil meer geld, meer personeel, meer middelen. Gedaan met maandenlang op een wachtlijst staan en torenhoge rekeningen. Gedaan met hoge werkdruk en personeelstekorten.

Onze oplossingen:

👉 Meer loon, ondersteuning en inspraak voor zorgpersoneel
👉 Betere ondersteuning voor mantelzorgers (mensen die zorg opnemen voor familie of vrienden die dit nodig hebben)
👉 Meer flexibiliteit in plaats van starre regeltjes: zorgteams moeten zich zelf kunnen organiseren
👉 Buurtgerichte zorg: die verlaagt de druk op ziekenhuizen en woonzorgcentra
👉 Betaalde eindstages en ruimte voor stagebegeleiders om stagiairs bij te staan

Zorg je mee voor de zorg? Teken nu onze petitie. 👇

Al 6.549 ondertekenaars! Op naar 8.000
81%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.