Stop fossiele subsidies aan grote vervuilers. Teken de petitie.

De klimaatcrisis is hier en nu. We voelen de gevolgen elke dag: Pepinster en de Westhoek overstroomden, hittegolven vernietigden oogsten, wereldwijd brandden bossen af. Al meer dan 30 jaar duwen klimaattreuzelaars en lobbyisten het klimaatprobleem voor zich uit. Wij dragen er allemaal de gevolgen van, zeker wie sowieso al moeilijk rondkomt. Het is tijd dat de bedrijven die de crisis veroorzaakten hun verantwoordelijkheid nemen en stoppen de rekening door te schuiven naar gewone mensen.

Eerlijk klimaatbeleid neemt iedereen mee.

Honderd bedrijven zijn verantwoordelijk voor ruim 70% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Terwijl mensen kreunen onder loodzware facturen, krijgen grote bedrijven als Shell en Total nog altijd gratis uitstootrechten, miljarden aan subsidies en korting op hun belastingen voor het gebruik van fossiele brandstoffen. Ook luchthavens kunnen nog altijd rekenen op massa's overheidssteun. Die van Deurne bij Antwerpen bijvoorbeeld, waar heel wat privรฉjets landen en opstijgen. Die is niet winstgevend zonder overheidssteun en dus wordt belastinggeld gebruikt om de gezondheid van de mensen en de planeet op het spel te zetten. Het is tijd dat die bedrijven deel worden van de oplossing, in plaats van problemen te blijven veroorzaken.

Groen eist een eerlijk klimaatbeleid dat de groene oplossingen de goedkoopste en gemakkelijkste maakt.

Belastinggeld moet gaan naar klimaatoplossingen voor gewone mensen, niet naar cadeaus voor de grote vervuilers.

Onze eis: doe de grote vervuilers betalen

๐Ÿ‘‰ Groen wil een onmiddellijke afbouw van fossiele subsidies zodat we dat geld kunnen gebruiken om groene oplossingen goedkoper en gemakkelijker te maken.

๐Ÿ‘‰ Fossiele subsidies worden klimaatsubsidies: we steunen bedrijven die investeren in groene technologie in plaats van cadeaus te geven aan de grote vervuilers.

๐Ÿ‘‰ Beter en goedkoper openbaar vervoer: naar elke stad รฉรฉn trein per kwartier, in elk dorp een bus per halfuur.

๐Ÿ‘‰ Betaalbare, groene energie voor iedereen: we zorgen voor een snelle en volledige transitie naar hernieuwbare energie en maken elektriciteit goedkoper voor iedereen.

๐Ÿ‘‰ Meer gezonde natuur. Want klimaat en natuur gaan hand in hand.

Teken deze petitie en stop de grote vervuilers. ๐Ÿ‘‡

Al 1.227 ondertekenaars! Op naar 2.500
49%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.