Strijd mee tegen racisme. Teken ons pact.

Beeld je in: de job of het huis niet krijgen, door de politie gecontroleerd worden, online haat over je heen krijgen, gewoon omwille van je naam of huidskleur. Voor veel mensen is het een dagelijkse realiteit.

Steeds meer traditionele partijen schuiven op naar rechts. Ze kopiëren extreemrechts in woorden en in ideeën. Onze rechten staan onder druk en dat mogen we niet laten gebeuren.

Enkel met Groen blijven we strijden vóór vrijheid, vóór gelijke rechten en tégen discriminatie.

Strijd mee tegen racisme en teken ons pact.

Wat wil Groen?

👉 Een nationaal actieplan tegen racisme: we werken concrete acties uit, samen met experten en álle regeringen.

👉 Alle vormen van haatspraak ook écht bestraffen. We wijzigen de Grondwet zodat de rechter zich daar gemakkelijker over kan uitspreken.

👉 Praktijktesten tegen discriminatie op de woon- en arbeidsmarkt.

👉 Een opleiding die leerkrachten helpt met racisme en discriminatie in de klas om te gaan. In elke school komt een vertrouwenspersoon.

👉 Discriminatie op het werk voorkomen met een preventiebeleid voor elk bedrijf.

👉 Meer aandacht voor racisme en discriminatie binnen de politieopleiding. We willen ook dat de politie registreert en verklaart waarom ze een identiteitscontrole doen.

👉 Dat België zich verontschuldigt bij Congo, Rwanda en Burundi omwille van de jarenlange koloniale uitbuiting en overheersing.

Strijd mee tegen racisme. Teken ons pact. 👇

Al 566 ondertekenaars! Op naar 1.000
56%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.