Groen Lille verdubbelt mobiliteitsbudget voor veilig fietsen

26 December 2019

Groen Lille verdubbelt mobiliteitsbudget voor veilig fietsen

In 2019 werden verschillende schoolstraten geïnstalleerd en in 2020 verdubbelt het gemeentebestuur het mobiliteitsbudget.

De voornemens van het gemeentebestuur van Lille voor 2020 kleuren groen en duurzaam. De geplande fietsstraten zijn ondertussen een feit, nu worden de vele fietspaden in Lille en deelgemeentes Gierle, Poederlee en Wechelderzande aangepakt en daarvoor verdubbelt Groen Lille het mobiliteitsbudget van de gemeente. Daarnaast krijgt elke inwoner een gratis boom om te planten, komt er in elk dorp een seniorentrefpunt en staan gelijke kansen bovenaan de prioriteitenlijst.

De fietsveiligheid moet beter, vindt Groen Lille. In 2019 werden verschillende schoolstraten geïnstalleerd en in 2020 verdubbelt het gemeentebestuur het mobiliteitsbudget. Maar het gemeentebestuur is niet de enige die beslist waar investeringen naartoe gaan. Elk jaar krijgt één buurt per dorp een budget waarmee ze kunnen aanpakken wat er leeft in de buurt. Zo investeert het gemeentebestuur in totaal 300.000 euro in wat de buurten echt belangrijk vinden.

Lille zal de komende jaren ook een pak groener worden. Elke buurtbewoner kan in het gemeentehuis gratis een boom naar keuze bestellen om zelf te planten. Voor de oudere Lillenaars willen de gemeente en Groen Lille in elk van de vier dorpen een seniorentrefpunt. Het eerste dat wordt aangepakt is de Oude Pastorij in Wechelderzande, waar ouderen uit de buurt kunnen samenkomen, spelletjes, spelen, een boek of krant lezen, en ga zo maar door.

Lees ons standpunt over mobiliteit