Een groenere en aangenamere omgeving creëren voor mijn kinderen? Da's toch logisch? 

Als wetenschapper en bio-ingenieur deed Michiel onderzoek naar de gevolgen van klimaatverandering op bomen. Als jonge papa wil hij de strijd voor een goed klimaat NU voeren. Het klimaat wacht niet op getreuzel.

Michiel is ervan overtuigd dat de klimaatinspanning vooral veel voordelen heeft. Minder vervuiling, groenere straten en meer natuur dichtbij, beter openbaar vervoer en veiligere straten, goedkopere hernieuwbare energie. De klimaattransitie is een positief verhaal!

In het Vlaams Parlement wil Michiel opkomen voor een sociaal klimaatbeleid. Geen pretpark Captain Jack, maar een natuurpark. Geen gesubsidieerde luchthaven voor privéjets, maar volop nieuwe natuur. Tram 7 en 15 niet afbouwen, maar beter openbaar vervoer. Geen moordstrookjes langs drukke wegen, maar veilige straten voor jong en oud. Geen grijze straten, maar straten met groen en plaats voor water, waar buren spreken en kinderen spelen.

Het klimaat trekt zich niets aan van politici die op de pauzeknop willen duwen. Laat ons daarom samen met Michiel op de fastforward-knop duwen en volop gaan voor een groenere en aangenamere omgeving. Die toekomst wil Michiel doorgeven aan zijn kinderen, voor die toekomst moeten we gaan.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?