Strijd mee voor een sterke natuurherstelwet

Teken onze petitie

Overal in Europa schuiven partijen op naar rechts in de hoop een procentje meer te halen bij de verkiezingen. Ook op vlak van natuurbeleid. Daardoor is de finale stemming over de natuurherstelwet uitgesteld. Ook Vlaams Belang, N-VA, CD&V en Open Vld strijden tegen de natuurherstelwet. De andere partijen zwijgen in alle talen.
Nochtans is er geen tijd meer te verliezen.

Onze natuur beschermen, is onze toekomst beschermen

Dit uitstel is niet nodig en niet slim. Waarom? Gezonde natuur beschermt ons klimaat, onze gezondheid én onze economie:

👉 volgens het Wereld Economisch Forum staat de biodiversiteitscrisis op plaats 3 van grootste bedreigingen voor onze wereldeconomie

👉 natuur en klimaat gaan hand in hand:

- natuur neemt meer dan de helft van de CO2-uitstoot op

- ze beschermt ons tegen droogte, hitte en overstromingen: ze is een spons die water opneemt en bomen zijn de gratis airco's van de stad

👉 elke euro die je investeert in natuurherstel, verdien je 8 tot 38 keer terug

... maar onze natuur verdwijnt razendsnel

Wel 80% van de Europese natuurgebieden zijn in slechte staat, in Vlaanderen zelfs 93%. Vlaanderen behoort tot de regio's met minste natuur in Europa. Toch wordt onder minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) nog elke dag een voetbalveld aan bos gekapt. En elke dag worden 7 voetbalvelden verhard.

Bescherm onze natuur, teken de petitie

Eén ding is duidelijk: sterk natuur- en klimaatbeleid, dat komt er enkel met Groen. Alle andere partijen lobbyen tegen de wet of zwijgen in alle talen. Ze zetten opnieuw de grote vervuilers boven de gezondheid van onze mensen en onze planeet.

Laat de klimaatsaboteurs niet winnen. Voer je mee de druk op zodat de natuurherstelwet er wél komt?

Teken deze petitie 👇

Al 651 ondertekenaars! Op naar 1.500
43%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.