Maak van abortus een grondwettelijk recht.

Teken de petitie!

We zien het steeds vaker in de wereld om ons heen: mensenrechten zijn nooit helemaal verworven. Dat werd pas nog pijnlijk duidelijk in de VS, waar het Hooggerechtshof het recht op abortus heeft teruggeschroefd. Ze katapulteerden de Amerikanen decennia terug in de tijd. Ook dichter bij huis zien we conservatieve krachten die het recht op abortus willen afbouwen. Denk aan het Hongarije van Orban of aan Polen.

Zélfs in ons land is er een partij die vindt dat zij een essentiële beslissing als deze uit handen van vrouwen mag nemen. Het Vlaams Belang wil het recht op abortus afschaffen, behalve in enkele uitzonderlijke gevallen... Ongelukje tussen de lakens? Gescheurd condoom? Pil vergeten? Eigen schuld, dikke bult, zegt Vlaams Belang.

Groen wil het recht op abortus beter beschermen. Zo zijn álle Belgische burgers zeker van hun zelfbeschikkingsrecht.

We stellen voor om het recht op abortus op te nemen in de Grondwet. Zo verankeren we dit mensenrecht. Op die manier kan het niet zomaar teruggedraaid worden.

Al 4.888 ondertekenaars! Op naar 6.000
81%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.